Ohio

Har so mycket att beratta med vet inte vart jag ska borja... Idag har jag iaf vart po zoo hela dagen, det var kul men galet varmt, ca 40grader! Jag pratar so mcyket engelska so jag har typ glomt svenskan kanns det som, haha! Vi har bilat hit och de tog typ 11 timmar...... Vi sog en galen bil olycka, dar en lastbil kort over vagen och traffat en lyckstolpe och okt ner po vagen under, alltso det var po e bro! det var ap laskigt... Vi har oxo atit torta till middag och vofflor till frukost, har inte atit en enda riktig middag kanns det som? mor typ doligt... Trivs jatte bra med Lindsay och Laura, vi har skit kul tillsammans haha.

imorgon povag hem ska vi stanna och shoppa! OMG det ska bli sooooo kul, allt e mycket billigare har an vad jag trodde! iphone 4 e typ halva priser och uggs kostar typ 60 dollar?! de e ingenting! och en macbook kostar typ 150 dollar har? loter overkligt ja, men syster i familjen har en? men vet inte hur jag ska gora med allt sont eftersom de inte har de sista tre bokstaverna har... jaja..

Stangde av min mobil idag, och glomde att de va mitt amerikanska sim kort och jag kan inte pin koden till den, so kan ite satta po min mobil.. blir galen! men har koden hemma i mexico... men de e ett dygn kvar tills jag e dar..

Har fott mitt schema hem till min nya familj och molly berattade att jag fick alla amnen jag onskat so det kanns as najs! Langat oxo efter att fo borja trana konstigt nog, allt vi ater har i so fett eller sott! hetl sjukt! de har socker po poppcorn och allt? blaaaaa..

Nu tjatar de po datan, so moste go, men jag gor ett inlagg med mer detaljer och bilder nar ja i i mexico!
Jag har det bra, men langtar lite hem. Framfor allt efter Jakob, trodde inte man kunde sakna nogon sohar mycket.. Helt sjukt.

LOVE
Mathilda

27/8

Här är min stooora säng :) den ser liten ut här men den är 190 bred!
Här är Gismo, kattungen. Hon leker i min säng med min toffs haha! hon e såå rolig
Och här har hon hoppat ner i Bonnies väska...
Det här var vår middag igår, en mjukglass med pumpa smak! det var gott, men fattade aldrig att de va middag, trodde dom drev med oss? haha jaja, Amerika.
Här är jag och Laura i skolan, den är super super fin! och galet stor, kommer gå vilse.....
Anmälde mig till simlaget igår oxå! Det verkar as bra , men de tränar såååå otroligt mycket. Här kommer bilder på mitt sim schema och poolen!
Träning varje morgon och kväll måndag-lördag. Morgon träningarna är valfria men kvällarna och fys passen måste man gå på varje dag... Jag kommer bli fit nu! om jag inte dör innan dess...
Här är simhallen i skolan, as najs! sen finns det en står läktare på höger sida men den ser man inte som ni kanske märker, haha!
Igår var vi oxå förbi sjön, den som har Canada på andra sidan! det var jätte vackert där, men det blåste som in i helvette (förlåt mammi)
HAHA juste, igår när jag satt på toa, så såg jag att det växte svamp från golvet bredvid badkaret! haha har inte skrattat så mycket på länge, och familjen skämdes lite när jag visade dom haha! :)
Vad annars? Ehm... Igår skrev jag in mig i skolan, måste ju läsa engelska, amerikansk historia och PE (idrott) utöver det så valde jag cooking, fashion, matte, och tyvär spanska... Vet inte om jag får allt men hoppas de, får mitt schema nästa vecka! :)
Idag ska vi ha avskeds fest för Megan (lindsays stora syster) hon flyttar till Ohio imorn, och vi ska följa med henne dit på road trip och gå på zoo.. haha! Bilresan är 8 timmar så ja kommer dö, men vi ska bo i en sveet men jacuzzi å allt så de ska bli najs! Så vi ska baka tårta idag, sen ikväll ska vi till kusinerna för någon fyller år.
Jag Laura och Lindsay har oxå fått i uppdrag att tvätta bilar, våran och grannarnas så vi tjänar pengar.. Och de sa att vi måste ha bikini så det blir intressant! haha.
Kommer hem måndag kväll så gör ett inlägg på tisdag om jag hinner! På onsdag flyttar jag till min nya famil så hoppas jag har internet där!
Ha det bra
Love
Mathilda

Bilder

Här är Amanda från Danmark, Jag och Elisabeth från Norge på flygplatsen i Philadelphia och väntar på planet mot Syracuse, vi kom fram 2 eller 3 timmar sent.. Hade varit uppe i 24timmar så var helt död!
Amanda och Elisabeth bor en timme från mig och de går i samma skola osv, Bonnie (min host mother) sa att dom kommer komma hit på jul, så det ska bli kul!
Det här är när jag träffade min familj första gången, de stog med en skylt där det stog Mathilda på, var så trött där så därför ser jag så mongo ut. Bob (pappan) tog mina väskor och han var helt säker på att jag hade min lilla syster med mig i en väska för den va så tung! haha.
Här är jag och Elisabeth på planet till Philadelphia, vi frågade en kille om han kunde byta plats så jag och Elisabeth fick sitta bredvid varandra :) Sen är det jag och Amanda från Danmark som sitter och väntar på vårt plan till Syracuse.
När vi väntade på vårt plan frågade en dam oss om vi skulle vara utbytesstudenter osv, sen frågade hon alla vart vi skulle, sen sa jag Mexico och hennes svar va "OMG what are you doing here then?!" haha hon visste inte att de fanns en liten by som heter Mexico här haha så kul!
Familjen älskar svenska godiset jag köpte, de är snart slut..
Idag fick jag mjöl och flingor till frukost och en rostad bagel men peach jam.. gott, sen gav de oss kakor men jag tog ingen haha! duktig Mathilda.
Familjen har en liten kattunge, hon heter Gismo, så gullig! hon hoppade upp i min säng i morse å kela lite haha, har kort på henne men glömde min kamera i huset och nu sitter jag och Laura i bibloteket, internet i huset funkar inte för att de kan inte lösenordet, men de ska ringa och kolla upp det.. Lägger in mer bilder sen.
Snart ska jag och Laura till Skolan och skriva in oss och fixa scheman! ska bli intressant.. Har ingen aning vad jag ska välja... Men det blir säkert jätte bra!
Imorgon ska vi ha en överassknings fest för Lindsays stora syster, hon ska flytta till Ohio (vi ska på road trip dit nu i helgen) Sen ska vi till Lindsays kusin som fyller 8, han älskar tydligen bröst och blir helt generad när han ser dom haha.. kul!
Vet inte om jag glömt berätta något... Men uppdaterar så fort jag kan igen! Allt är jätte bra här än så länge, kan bara inte fatta att jag ska vara här ett år! de är jätte länge!
Saknar mamma och Jakob... har haft hans tröja på mig hela dagen haha och sover med nallen jag fick av han :D yey!
Måste hem nu, vi hörs snart!
Love
Mathilda

Framme!

e entligen framme, min adopter funker inte so ja kan inte anvanda min data och lagga in bilder osv.. men vi ska fixa det so fort som mojligt.. Jag har det super her, resan gick bra med den va valdigt long... sista flyget var 2 timmar sent typ och ja hade varit vaken i 24 timmar so ja va helt dod. Jag har ett eget rum med en stor dubbel sang so de e as najs!

Till frukost idag fick jag en donut och ett glad mjolk.. konstigt jag vet men de verkar vara deras frukost har.. sen till lunch drack vi lemonade, som inte smaka so gott, de tyckte Laura oxo, (studenten fran Tyskland), so vi gick och kopte donken och kopte shampo osv.. allt e sooo billigt har! helt sjukt. Och nar vi bestallde donken so tog ja cheesburger meal som ja alltid tar hemma, men har va det tvo cheeseburgers och stor pommes och stor lask, fast de sa att de va medium.. Jag och Laura lovade varandra att vi bara fick ata dar 1  gong i veckan haha! jag har dunkin donuts och donken i narheten, de tar typ 3 minuter att go...

Efter helgen ska jag byta familj till en familjs som bor typ valdigt nara har ifron, de e kompisar till den har familjen och de har en dotter som e lika gammal som mig och har samma intressen osv, de tror att jag kommer fo det roligare dar an har so jag kommer flytta snart, ska traffa dem for forsta gonen nu ikvall.. men de verkar skit bra! Familjen har tydligen massa djur osv, och pool! so kul! haha.

Imorgon ska vi skriva in oss i skolan och valja amnen osv... so det ska bli kul! skolan e so fin och stor! har redan traffat typ 40 stycken.. de verkar as najs!

Just nu kollar vi po film (marley and I) den e so gullig! men moste strax duscha och gora mig klar infor middagen och tills familjen kommer! Jag har det iaf super bra har. Saknar alla dar hemma. Men tror att tiden gor fort!
Lagger upp bilden so fort jag kommer in po min dator! Ha det bra.

Kram

flygplatsen

Sitter nu på flygplatsen i Philiadelphia med två andra brudar, en från norge och en från danmark. Vi alla ska till samma ställe! Super kul. Resorna hit har gått bra. Fick ta av mig skorna å allt i kontrollen och så garva dom åt mig.. menmen. Behövde inte betala nått för väskorna heller! jag som hade 50kg :O

Vi fick hjälp av en amerikan att hitta bussen som vi skulle ta till en annan terminal, och han hette tydligen "Big Daddy" han var skön..
Planet verkar sent nu.. Men allt löser sig som vanligt!

Var jobbigt att lämna mamma på flygplatsen, såklart. men vi ses ju snart igen! Saknar Jakob oxå.. exakt hela tiden.. Saknar alla hemma :/

Längar super mycket tills jag får träffa min familj! kommer bli awesome! Har tagit en massa kort redan som jag kan lägga upp när jag e framme och har tid!

Min data dör snart.. Men vi hörs sen!

Kramar
Mathilda

<3

Ingen kommer någonsin förstå smärtan av att lämna den man älskar mest, den som gör en lycklig, den som får dig att le varje dag och får dig att känna dig trygg.
Tårarna tar aldrig slut.
Vi är gjorda för varandra och jag kommer sakna dig så himla mycket!
Det känns så fel att göra slut när man egentligen älskar varandra över allt annat, hur kan det då vara det bästa för oss att göra? Förstår inte.
Du har gjort så jag fått känna vad riktig kärlek är.
Tack för allt, precis allt!
Vi ses snart igen.

Jag älskar dig
Din Mathilda

11 timmar kvar

Om 11 timmar sitter jag på planet påväg till andra sidan jorden.. Helt galet!
Har packat klart allt nu, 46.2kg har jag med mig plus 8 kg i handbagaget, sjukt mycket jag vet.. men ett år är länge! Vet att jag kommer shoppa galet mycket där men kunde inte välja bort kläder och skor..
Har sagt hej då till alla nära och kära idag också.. Jobbigt? JA. Men ett år går snabbt.
Det jobbigaste av allt var att lämna älsklingen, tårarna kom.. Men om det är äkta hittar vi tillbaka!
Älskar dig Jakob!

5 dagar kvar..

Idag fick jag exakta tider osv inför min resa/flytt. Tisdag kl 10.20 går planet. Åker från Arlanda till Frankfurt, Frankfurt - Philadelphia, Philadelphia - Syracuse. Från Syracuse är det ca 20 min med bil, så där hämtar familjen upp mig klockan 8.13pm! Ska flyga helt själv hela resan så det ska bli läskigt och spännande, men tror jag klarar det! Får ha 23kg + 8kg handbagage. Men kommer betala 40euro extra så jag får ha en väska till.
Har bara 5 hela dagar kvar nu i Sverige, Imorgon åker jag och Jakob till Sandhamn och har det mysigt med middag osv.
Nu ska jag mysa lite med älskling och ta vara på sista tiden tillsammans...
Vi hörs!

Inte långt kvar nu..

Inte alls länge kvar nu.. Kommer få exakta rese tider osv när som helst. Började inse idag hur svårt det kommer bli att lämna Jakob, började nästan gråta av tanken.. Usch! Har massa att hinna den här sista veckan i Sverige, bio, fika, Sandhamn, säga hejdå, packa osv..
Men längtar sjukt mycket tills jag åker! Kommer bli grymt där borta.

angående mig syster

Ser att någon har frågat om vem som är äldst mellan mig och min syster Johanna, och Jag är 1½ år äldre en henne. Och nej hon har ingen kille, det har hon inte haft på jätte länge. :)

frågor och svar

Har fått frågor när det gäller USA om hur det känns att jag snart ska flytta och om utbytes student menas med att någon kommer flytta hem till mig medans jag är borta.


Just nu känns det jätte bra att jag ska flytta, har ju velat det här så länge! Klart det är läskigt osv, men det kommer bli så bra och jag kommer ha med mig det här året resten av mitt liv. Kommer uppleva så otroligt mycket nya saker och lära mig mycket om mig själv medans jag kommer växa som person.
Och nej ingen kommer flytta hem till mig medans jag är borta, tror mamma fick frågan. Men hon sa nej. Det är liksom ingen självklarhet att bara för att jag åker måste någon annan flytta till mig.

13aug

Har varit dålig på att uppdatera, har haft så mycket för mig. Har bowlat med Jakob, han vann... Har käkat middag med Ida och sett Karate Kid, det var super mysigt och filmen vad sjukt bra! Har haft film maraton, shoppat och levt helt enkelt!
Nu är det inte så lång tid kvar tills jag åker, pratade med mamman (Bonnie) i familjen igår i ca 1½ timme, det känns verkligen bra! Längtar så mycket tills jag åker. Men förstår verkligen inte hur jag ska få med mig allt i en väska? seriöst. Funderar på att betala extra för att få ha med mig två väskor, de borde ju vara värt det? eller?
Sitter nu i Jakobs säng och chillar galet medans han är och köper bräder eller plankor eller vad det nu heter, vi ska åka till landet imorgon och så ska han bygga en trappa där.

Från familjen

Har fått svar från familjen då hon berättar att det blir en väldigt kall vinter med mycket snö, jag kommer bo två kvarter från skolan så jag kommer gå dit varje dag. Sen har de fått en liten kattunge precis som tydligen är helt galen :) Och hunden som de har är en halv border collie och halv golden retriver, cute!

besöksrekord

Kollade nyss in på statistiken, och har redan besöks rekord! super kul att så många hittat hit :)

Kontakta familjen

Idag fick jag besked utav EF att jag får kontakta min värd familj, så just nu sitter jag på mammas jobb och försöker formulera ett bra mail.. Men hjälp så svårt! Man vill ju ge ett bra första intryck, men det är inte så lätt via mail.. haha!
Idag åkte jag iallafall in till mammas lunch vid 11 och vi gick och kollade på iphone, frågade lite om jag ska köpa en i usa eller här hemma i sverige och hur allt kommer funka med surf osv.. väldigt svårt eftersom nästan överallt kan man bara köpa låsta iphones, det är tydligen så i usa också.. Menmen, vi får se hur jag gör.. vill ju verkligen ha en iaf!
Nu ska jag fortsätta skriva mitt mail.. vi hörs!

Svar på fråga

Anonym om :) :
hur hade du o jakob tänk göra med erat förhållande?

Svar:
Jadu.. Vi älskar ju varandra jätte mycket osv, men ett år är länge. Vi har pratat om det mycket och försökt komma på hur vi ska göra.. Och vi kom fram till att trots att det kommer vara skit jobbigt så kommer vi bryta vårt förhållande/göra slut eller vad man nu ska kalla det, när jag åker. Jag vill kunna leva mitt liv där utan att behöva oroa mig för vad han gör hemma osv & tvärtom..
Folk säger att "om ni älskar varandra så kommer ni klara det" men så himla lätt är det inte.. Både han och jag kommer få ett bättre år om vi slipper känna den smärtan utav att behöva tänka och vara orolig för den andre, behöva tänka "får jag gå på den här dejten, eller är jag dum då?" USA kallas ju endå för dejting landet.. Allt detta det låter helt knäppt jag vet men det är bättre att bryta på riktigt och ta en paus face to face än att vi ska börja bråka eller något via skype och göra slut på de sättet. Klart vi kommer sakna varandra osv, för vi har ju vart varandras halvor i ett år nu..  
Men vi bestämde att om det är äkta kärlek så hittar vi tillbaka när jag kommer hem igen!

:)

Går kvällen var jätte trevlig, Tack alla! fick massa fina presenter, super god mat och trevligt sällskap. Kommer verkligen sakna alla..
Idag har jag och mamma varit och shoppat i vällingby :) köpte ett par reply jeans och ett skärp, sen stor shoppa mamma hur mycket som helst. Men det var hon värd!

Här är lite bilder på presenter jag fick igår


Av Katta fick jag rosor, ett foto på oss och så skrev hon på baksidan världens gulligaste text
Tack vännen!


Sedan fick jag massa gulliga kort, en jätte fin dagbok av mormor & morfar och av Jakobs pappa och syster fick jag en resa till Sandhamn tillsammans med Jakob samt middag och mys. Fick även massa dollar vilket jag är jätte tacksam för, det kommer jag har stor användning av. TACK!


Fick fina blommor av Clara och sedan en bok som är en amerikansk slangordbok utav en barndoms familj, super kul att ha!


Sen fick jag två minnes bilder av ida som jag tänkte rama in och ta med som minnen i USA!
Tack babe


Sen fick jag en vänskaps ring utav Linn som har en lika dan, så himla fin! älskar den verkligen :) Tack sötnos!
(ringen till vänster)



Avskeds buffé

Idag ska jag ha en avskeds buffé då jag bjudit in mina vänner och släkt. Har hållt på att laga mat och städa hela dagen nu.. Men det ska bli kul att träffa alla och säga hejdå! Antar att det kommer tas en del bilder så jag kan lägga ut dom imorgon eller sent ikväll, det beror på hur allt går.
Synd bara att det är dåligt väder så man inte kan vara ute, det kommer bli trångt här hemma.. hoppas att alla inte kommer samtidigt.
Nu ska jag äta lite lunch, vi hörs! :)

Min välkomst familj

Har idag fått lite mer information om min välkomst familj. Mamman heter Bonnie, pappan Robert. De har två döttrar, den äldsta Megan bor inte hemma och den yngre som bor hemma heter Lindsay. De har en hund och två katter. De bor i en villa som ligger väldigt nära skolan om jag har förstått allt rätt. De har väldigt många intressen så som simning, baseball, cykling, laga mat osv sen går de även i kyrkan en gång i veckan som de flesta i USA gör. Jag tycker det här känns jätte bra! Längtar otroligt tills jag får åka dit :)

-

When love is so powerful that it hurts, when you love so much that you hate.
Then you know it's for real, cause love hurts when you do it right.
It's scary, it's true.


Svar på fråga

Lilly om Tigers:
Kan inte du berätta lite om hur man får möjligheten att åka till usa ett år osv. typ hur mycket det kostar, om det är en del av din gymnasieutbildning. ja allt möjligt

Svar:
Nästan vem som helst kan åka på ett highschool year till usa! Det börjar med att man gör en ansökan till EF om att få åka, det leder till en intervju som handlar om varför man vill åka osv.. Sen blir man antingen antagen eller inte, men om man blir antagen som jag blev så börjar man välja land, önskar plats osv. Allt tar väldigt lång tid, men det är så värt det! Det är jätte mycket pappers arbeten, foton, visum, vaccinationer osv osv.. Efter man är klar med allt de så skickar man in alla papper till EF och de skickar sedan vidare allt till USA. Efter det börjar dom leta region och sedan familj.

Jag hade min intervju i oktober, och nu i måndags fick jag min välkomst familj, jag har alltså inte fått min riktiga familj än. Så det är en väldigt lång process!
Mitt år där som jag ska plugga kommer inte räknas med i mina studier hemma i sverige, jag gick ut 1an nu i sommras och kommer börja 2an när jag kommit hem från USA. Det blir som ett extra år/ sab år.
Men där i USA måste jag plugga amerikanst historia och engelska. Sedan får jag välja helt vad jag vill, bild, simning, hemkunskap, matte, spanska ja allt möjligt! Och det gör man första dagen i skolan.

Vad kostar det?
Som jag förstått det är det väldigt olika slags priser beroende på vart man vill åka och från år till år. Men Först är det en avgift där det ingår flyg, skola, boende mm. Sen utöver det är det massa andra kostnader så som visum, vaccinationer, läkarundersökningar, försäkrningar, fickpengar osv. Men priserna landar på mellan 100.000-200.000kr beroende helt på vart man vill åka, hur mycket fick pengar man vill ha osv. Sedan kan man också söka stipendium och få hjälp med pengar på det sättet.

Hoppas du fått svar på dina frågar! Annars kan du fråga mer nu efter om det är nått speciellt du vill veta :)

Tigers!

I USA har de ju "sports team" och skolorna tävlar mellan varandra några gånger per år osv.. Och min skolas "logga,namn" är TIGERS! as coolt ju!


dåliga besked

Har dåliga besked.. Ef ringde mig igår och frågade om det var ok om jag åkte 2 veckor senare.. alltså 24-26 aug. eftersom min skola börjar i mitten av september och det passade min familj bäst så. Så jag sa självklart ja. Så mitt resedatum är nu 24-26 aug.
Förutom det så var middagen med mormor igår jätte mysig! vi åt grillspett med potatisklyftor & bea på en restaurang som hette Rickos.
Efter det åkte jag & Jakob och kollade på bio. Filmen var verkligen sjukt bra!

Packning på gång ..

Idag har jag börjat packa.. sjukt svårt att välja ut vad jag vill ha med mig.. har tvättat hur mycket som helst, hänger kläder i hela huset. väskan e typ full nu och har inte ens börjat packa byxor, klänningar, tjocktröjor & skor! kommer få välja bort hur mycket som helst.. stackars mig..

Ikväll ska jag äta middag med mormor och morfar, det ska bli trevligt! Sedan ska jag och Jakob gå på bio och se knight and day. kul :)



karta

Många frågar vart Mexico NY ligger.. Så här har jag gjort en karta, svarta pricken bor jag och den lite större röda längre ner, där är storstaden New York. Som ni ser så bor jag typ precis på gränsen till Canada, gränsen går mitt i sjön ungefär.


3 aug

Imorse lämnade mamma in pappret med våra underskrifter om att jag tycker det är okej att bo med en till utbytesstudent, ni vet Laura från tyskland. Så inom några dagar får jag veta allt om familjen och exakta tider för när jag ska åka.
Familjen som ja ska bo hos just nu är bara en välkomst familj, vilket innebär att jag kommer bo där tills jag fått en fast familj vilket kommer ske under de 6 första veckorna i USA. Men det finns även en chans att min välkomstfamilj kan bli min fasta familj. Oavsett vad som sker så tror jag allt kommer bli super!

Idag ska jag börja tvätta alla kläder, och börja välja ut lite smått vad det är jag vill ha med mig.. Sedan kommer även Jakob hit, vi ska baka sockerkaka tills ikväll då Therese och hennes mamma kommer över på fika för att säga hejdå. Någon gång under dagen ska jag och Jakob försöka hinna med att bowla också.. det kommer bli kul!


Packa..

Nu snart är det dax att börja packa.. Men hur ska jag kunna packa ner mitt liv i en väska på 20kg?! känns ju helt omöjligt. vad ska jag välja? alla mina skor.. alla mina klänningar.. tröjor..? kommer ta lång tid att välja ut det viktigaste. Tur att det finns galen shopping i närheten där jag ska bo!


Äntligen!

Efter många månaders väntan så har jag idag äntligen fått min familj som jag ska bo hos under mitt highschool year i usa. Familjen bor i Mecixo New York. Först skulle jag bo i Californien, men det var jätte svårt att hitta skolplats nära familjen tydligen. Men inte klagar jag, jag ska ju bo nära den fantastiska staden New York nu istället!

Familjen består av 4 personer, mamman och pappan är i 50års åldern och deras barn är födda 89 och 95. Jag ska antagligen bo med en till utbytesstudent som heter Laura och kommer från Tyskland. I Mexico city bor det ca 5000 invånare och i min skola som heter Mexico Highschool går det lite mer än 800 elever. Skolan verkar vara värsta lyxskolan.. Det här ska bli så spännande!
Nu är det bara 8 dagar kvar..


Stranden nära där jag ska bo


Min skola!


Sedan har jag även rätt nära till Niagara fallen, så vackert!


RSS 2.0